Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Fröjdens FK Herrlag

Följ

Herrlag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Fröjdens FK
Tabell
Lag M V O F P
1 Fröjdens FK 4 3 0 1 9
2 Galgbacken IF 1 1 0 0 3
3 Solängen BK 1 0 0 1 0
4 Härryda IF 1 0 0 1 0
5 Backatorp IF 1 0 0 1 0

Match

Galgbacken IF

4 - 2
Galgbacken
12 mars 2016
14:00

Fröjdens FK

Referat

Referat: Galgbacken IF - Fröjdens FK

Galgbackens vs Fröjdens FK.

I lördags var det dags för Fröjdens FK att ge sig ut på planen för en ny drabbning. I denna träningsmatch stod Galgbackens IF för motståndet, ett för oss okänt division 6 lag från Kungsbacka. Veckan innan hade Fröjdens levererat en stabil seger och manskapet hoppades nu kunna prestera på samma nivå. Ett glädjebesked inför matchen var att mittfältsgeneralen Carl “Banega” Agneman, efter en tids sjukdom, äntligen var tillbaka för spel. Även för Phillip Berggren var detta en glad dag då en han fick förtoendet som nummer 10 i matchen. Skulle detta vara hans “moment to shine”?, undrade många i laget. Samtidigt hade David Tennebumm med glödje tagit rollen som kapten. För övrigt fanns farhågor om att bristen på avbytare skulle orsaka problem i matchen, trots det vågade tränarduon Mattias Persson ch Simon Sävenek testa ytterligare en ny startuppställning. Idag spelade laget med en 4-3-3 till att börja med.

Fröjdens brukar normalt sett vara det spelskickliga laget som ofta har kontrollen över matchbilden, men i första halvleken var det snarare Galgbacken som tog den rollen. Genom att hålla ett lågt men sammanhållet försvarsspel tvingades hemmalaget Fröjdens passa runt på egen planhalva och kom sällan upp på motståndarnas planhalva. Efter lite otur för försvaret kunde Galgbacken välförtjänt ta ledningen i mitten av halvleken. Strax därefter sattes även 2-0 i nättaket, precis ovanför Fröjdens målvakt Daniel ”linkan” Lindqvist. Samme Lindqvist lyckades dock snyggt rädda ett friläge och därmed rädda lagets chanser i matchen. Än bättre blev situationen för laget när den giftige “shotgun- Tony” Börjesson i strafformådet snyggt tog emot ett inlägg från Niclas Eklund, för att därefter ramla, för att till sist (på ett oförklarligt sätt) ändå skjuta ett klassavslut till 1-2. Tyvärr replikerade Galgbacken strax innan paus och ett något missnöjt Fröjdens gick ut med underläge1-3.

Även om defensiven fungerade relativt bra och laget inte på något sätt föll ihop i första halvlek, insåg Sävenek att en omgruppering krävdes i andra. Anton “ Dario Hübner” Biström tog då en trequartista roll och laget gick över till att spela som en smal diamant med uppställningen 4-4-2. Tack vare den taktiska ändringen och en mer aggresiv elva lyckades bortalaget ta kontroll över matchen. Passningsspelet blev snabbare och mållägena blev allt fler. Fröjdens lyckades också göra 2-3 efter mål från Mattias Persson och assist av (passingskungen?) Magnus Svantesson. Fröjdens kände vittring och spelarna Biström, Börjesson, och Svantesson var alla nära att kvittera. Galgbacken hade dock inte bara ett bra lagspel utan även individuellt skickliga spelare - de lyckades således sätta ett avgörande 4-2 mål efter att deras anfallare gjort bort en utav fröjdens backar (nämner inte vem).

Hur som helst, Fröjdens led en förlust men för en gångs skull mötte vi ett lag som kanske var något bättre. Med en större och friskare bänk, snabbare och aggresivare spel hade historien kunnat slutat annorlunda. Om vi lär oss av våra misstag så vinner vi nästa gång. Istället för att låta os nedslås av gårdagens resultat kan vi lyssna på Lyndon B Johnson, som sa: “Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or to lose”. Alltså ser vi frammåt!

Om matchen bara hade varit 15 minuter lång hade Agneman tveklöst varit matchens Fröjd. Men tyvärr tillät inte hans fysiska form honom att spela mer än så. Börjessons mål, Biströms slit på planen och Jonathan Mattssons fina matchdebut förtjänar också beröm. Av någon anledning utsåg dock tränarna Carl-Christian Bergman till matchens Fröjd. Tack så mycket.

Av: Carl-Christian Bergman

Målvakt: Daniel Linkan Lindqvist
Högerback: Calle Schultze
Mittback: Patrick Johansson
Mittback: David Tenenbaum (K)
Vänsterback: Niclas Eklund
Högermittfält: Carl-Christian Bergman
Innermittfält: Philip Berggren
Innermittfält: Jonathan Mattsson
Vänstermittfält: Mattias Persson
Anfallare: Anton Biström
Anfallare: Magnus Svantesson
Avbytare:
Rickard Paulsson (Målvakt i andra halvlek)
Carl Agneman
Tony Börjesson
Simon Sävenek
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Mattias Persson 1 1 0 0 0 0
Tony Börjesson 1 1 0 0 0 0
Magnus Svantesson 1 0 1 0 0 0
Niclas Hemdal 1 0 1 0 0 0
Anton Biström 1 0 0 0 0 0
Carl Agneman 1 0 0 0 0 0
Carl-Christian Bergman 1 0 0 0 0 0
David Tenenbaum 1 0 0 0 0 0
Patrick Johansson 1 0 0 1 0 0
Philip Berggren 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Daniel Lindqvist 1 0 0 0 3 0 0 0
Rickard Paulsson 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng